W Warmińsko-Mazurskim Urzędzie Wojewódzkim w Olsztynie, 16 września 2025 r. w godz. 9:30-14:30, odbędzie się konferencja pod nazwą „Tradycja, technologia – współczesna żywność”. Będzie ona dotyczyła jakości żywności, która jest dostępna na rynku krajowym.
Dla kogo jest to wydarzenie?
- Nauczycieli i nauczycielek szkół ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym.
- Osób, które zajmują się organizowaniem, przygotowaniem i dystrybucją posiłków w instytucjach, np. szkołach, internatach, domach pomocy społecznej, szpitalach.
- Osób, które promują żywność tradycyjną i regionalną.
Co zyskasz, jeśli weźmiesz w niej udział?
- Spotkasz się ze specjalistami z branży żywienia i bezpieczeństwa żywności.
- Poznasz nowe trendy, badania i przepisy w tej dziedzinie.
- Skosztujesz produkty, które wytwarzają członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmia-Mazury.
- Dowiesz się m. in. o alergenach pokarmowych i o tym jak być świadomym konsumentem/ konsumentką.
- Poznasz fakty i mity o fałszowaniu żywności.
Udział w konferencji jest bezpłatny. A liczba miejsc jest ograniczona.
Chcesz wziąć udział w konferencji, wypełnij zgłoszenie do 3 września 2025 r. Formularz znajdziesz na https://form.wijhars.olsztyn.pl/.
Masz pytania dotyczące konferencji, zadzwoń pod numer 89 522 89 20.
Więcej przeczytasz na:
- https://uwm.edu.pl/wnz/ w zakładce Ogłoszenia,
- https://www.gov.pl/web/uw-warminsko-mazurski/ w zakładce Aktualności/ Informacja z 1 sierpnia 2025 r.
Tam znajdziesz też program konferencji. Zapraszamy.