Społeczność Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku gościła u siebie uczniów Zespołu Szkół Technicznych w Olecku. Wspólne gotowanie odbyło się w ramach warsztatów pod nazwą „Przez żołądek do … Grecji”. Były one też okazją do podsumowania projektu „Przystanek Grecja na drodze do rozwoju", realizowanego ze środków Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i Szkolenia Zawodowe.
Przypomnijmy, że w ramach tego projektu 64 uczniów odbyło staże zagraniczne w Grecji.
Podczas warsztatów uczniowie jeszcze raz przenieśli się do słonecznej Grecji dzięki wspomnieniom i smakom, które królowały w pracowni żywienia w ZSLiZ w Olecku.
Nad przebiegiem spotkania czuwała Starosta Olecki Marzanna Pojawa-Grajewska i p. o. Dyrektora w ZSLiZ w Olecku Urszula Nartowicz.
Zdjęcia: archiwum ZSLiZ w Olecku.