W ramach podsumowania projektu „Przystanek Grecja na drodze do rozwoju" młodzież z Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci Głuchych w Olecku była na warsztatach kulinarnych w Zespole Szkół Licealnych i Zawodowych (ZSLiZ) w Olecku. Projekt ten jest realizowany ze środków Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i Szkolenia Zawodowe.
W kuchni królowały smaki greckie. Uczniowie przygotowywali dania pod okiem Starosty Oleckiego Marzanny Pojawy-Grajewskiej i p. o. Dyrektora ZSLiZ w Olecku Urszuli Nartowicz. Na deser przygotowali oni baklawę.
W kolejnych warsztatach w ramach tego samego projektu wzięli udział także przedszkolaki i opiekunowie ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Olecku. Było mnóstwo dobrej zabawy i śmiechu, szczególnie podczas przygotowania sałatek z owoców i deseru.
Zajęcia dla dzieci przygotowała i przeprowadziła Starosta Olecki i p. o. Dyrektora ZSLiZ w Olecku.
Zdjęcia: archiwum ZSLiZ w Olecku.